Dinstane prepelice
Sastojci
- 10 prepelica
- 2 glavice crnog luka
- 100g šunke
- 100g slanine
- 300g pirinča
- 2 glavice celera
- malo vina i supe
- 1 kasicica crvene paprike, lovorov list
- 1 kocka šećera
- 2 dl kisele pavlake
Priprema
10 prepelica dobro očistiti, oprati, staviti u namašćenu šerpu da porumene, zatim ih skloniti, a u šerpu staviti dve glavice crnog luka sitno iseckanog, 100 g šunke, 100 g slanine, 300 g pirinča (otkuvanog), dve glavice na kocke iseckanog celera i sve to propržiti.
Zatim prepelice napuniti tom masom i vratiti u šerpu da se dinsta u prelivu od malo vina, supe, kašike crvene paprike, jednog lista lovora i malo šećera. Prepelice dinstati sve dok ne budu izdinstane. Potom izvaditi iz šerpe servirati u oval preliti sokom u kome su se distale i na kraju preliti pavlakom, a može po želji otkuvani ili prženi krompir.