Prepelice sa šampinjonima
Sastojci
- 4 prepelice
- 200 g šampinjona
- 50 g kisele pavlake
- manju glavicu luka
- 2 češnja belog luka
- 1 dl belog vina
- malo ulja (ili putera)
- na vrh noža timijana, malo bosiljka
- začin od sušenog povrća, biber, peršun
Priprema
Prepelice obariti u vodi, da budu poluobarene, sa malo začina и bibera. Izvaditi ih и ocediti. U posebnoj šerpi izdinstati crni i beli luk sa malo masnoće, dodati iseckane šampinjone i njih do pola izdinstati.
Skinuti posudu sa vatre i u nju staviti sve navedene začine. U posudu za pečenje sipati veoma malo ulja ili rastopljenog putera, poređati prepelice i preliti ih šampinjonima sa svim sastojcima. Peći oko 35 minuta na 200 °C, dok meso ne dobije blago rumenu boju.
Služiti toplo, uz pire od krompira ili bareno povrće i belo vino.