Punjene prepelice
Sastojci
- 6 prepelica
- 250 g šampinjona
- 1 supena kašika putera
- 1 supena kašika senfa
- 1 glavica crnog luka
- ½ šolje pirinča
- 100 g kisele pavlake
- malo začina od sušenog povrća
- peršun, muškatni oraščić
- bosiljak, so, biber
Priprema
Prepelice utrljati začinom od sučenog povrća i biberom, premazati senfom i odstaviti da malo odstoje. Za to vreme probariti pirinač i posebno sitno iseći crni luk, malo ga propržiti na puteru, dodati sitno iseckane šampinjone i još malo pržiti.
Skinuti sa vatre i u posudu dodati sve ostale začine, prethodno probaren pirinač, pavlaku i so i sve dobro izmešati. Ovim nadevom napuniti i ušiti prepelice. Poređane u posudu za pečenje preliti ih istopljenim puterom i peći oko 45 minuta na 200 °C. Povremeno prelivati sokom iz posude.
Služi se toplo uz pečeni krompir, neku salatu i belo vino.