Ražnjići od prepelice
Sastojci
- 8 prepelica
- deblji odrezak kuvane šunke
- 8 pržene kriške crnog hleba
- grančica ruzmarina
- 6 listića lovora
- ulje, so
Priprema
Očišćene prepelice, operite i dobro osušite u čistoj kuhinjskoj krpi. Posolite i pobiberite spolja i iznutra. Sitno naseckajte začinsko bilje, razredite s nekoliko kašičica ulja, dodajte prstima soli i bibera.
Na četri ražnjića nabodite krišku prženog hleba, komad pršute narezan na kvadratiće, lovorov list, drugu prepelicu, posle drugu krišku hleba. Nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Pecite ražnjiće na dobro ugrejanoj rešetki roštilja, mažući ih povremeno uljem sa začinskim biljem. U toku pečenja češće ih okrećite viljuškom da se dobro ispeku i iznutra.
Dobro pečene ražnjiće poslažite na tanjir na kojem ćete poslužiti, a kao prilog ponudite pire od krompira.